Den Arga Historikern tackar för sig

Det tog ungefär 3 år men sen gav vi upp. Egentligen tog det 1,5 år, men vi har envisats med att tro att vi någon gång skulle få tillbaka energin och tiden. Så naiva vi var! Samtidigt är det viktigt med avslut.

När sidan startades hade vi som mål att det här inte skulle bli som en typisk akademikerblogg där inläggen kom sporadiskt för att sedan helt sluta när intresset eller lusten tröt. Det gick väl så där.

Vårt andra mål var att försöka lära oss att skriva för andra än akademiker och nå ut till en intresserad allmänhet. Det gick bättre. Vissa inlägg har varit otroligt vällästa och finner nya läsare dagligen. Andra har skapat debatt. Vi har varit med och övervakat Riksarkivets neddragningar, försökt hjälpa tidskriften Scandia att få finansiering, och diskuterat populärhistoria när TV4 gjorde sin satsning om Sveriges drottningar.

Men tiden räcker inte till. Ilskan är kvar, blodtrycket är kanske högre än någonsin. Men vad hjälper det?

Hur som helst, när vi lyckades nå ut så var det en otrolig kick och en bekräftelse på att vi hade rätt från första början: Historiker har intressanta saker att komma med och våra kunskaper är relevanta för oss alla, idag, här och nu.

Annons

2 kommentarer på “Den Arga Historikern tackar för sig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s